Opširnije

20.03.2024

Doboš: PREDSTAVLJANJE PROGRAMA

Proljeće je vrijeme za nove početke, nova buđenja, nove aktivnosti...
PREDSTAVLJANJE PROGRAMA

Programe koje Novi svijet provodi ove godine predstavili smo javnosti, predstavnicima medija te našim suradnicima i partnerima na projektima. Model studio, Angedote iz Novog svijeta, Ustani i kreni! 2 te Znak jednakosti 2 - programi su koje pripremamo, provodimo, radimo i ujedno se veselimo novim iskustvima, susretima, znanjima i novim prijateljima.

Neke su aktivnosti tako dugovječne da su starije i od nekih naših prezenterica jer smo npr. s modnim aktivnostima započeli 2001. godine, a naša Anja svijet je ugledala dvije godine kasnije. Zanimljivo, ali ponosni smo i na dugovječan program koji opstaje zahvaljujući samofinanciranju i na našu mladost. 

Anegdote iz Novog svijeta pripremamo već neko vrijeme i malo smo sada javnosti odškrinuli vrata  jer naš plan tiskanja ove publikacije sa zanimljivim i zabavnim, ali nevjerojatnim zgodama iz povijesti Udruge iza scene zahtijevaju malo veća novčana sredstva od nama dostupnih. No, ne odustajemo već radimo dalje na ostvarenju i tog cilja. 

Ustani i kreni! posljednji je naš program iz područja prevencije ovisnosti koje provodimo još od prve naše javne kampanje 1997. godine. Ove godine, drugi nastavak programa Ustani i kreni! omogućen je zahvaljujući podršci Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade Vlade Republikje Hrvatske. Partneri su nam Srednja škola Petrinja, Srednja škola Glina te Srednja škola Viktorovac iz Siska. Prve su aktivnosti započele, radionice za izabrane srednjoškolce proveo je glumac Davor Kovač, a mi nastavljamo dalje sa snimanjem video spotova kojima želimo motivirati mlade za sadržajniji, zdraviji, smisleniji i sretniji život. Pozitivni mladi ljudi naši su influenseri iz susjedstva koji svojim aktivnostima i životnim stavom svoje vršnjake potiču na prave vrijednosti nasuprot dosadi koja često dovodi do puta ovisnostima.

Program Znak jednakosti ove godine, isto tako, nastavljamo drugim projektnim ciklusom zahvaljujući podršci Sisačko-moslavačke županije. Predstavu Tužno pače zato smo i darovali svima koji su nas došli na konferenciju za medije podržati, ali i prvačićima Osnovne škole 22. lipnja iz Siska povodom današnjeg Svjetskog dana kazališta za djecu i mlade. Glumci Tena Patay i Filip Sever potpuno su nas uvukli u priču pačeta koje ne čuje, ali sve itekako doživljava. Da smo svi uživali - i mali i oni nešto veći, ne moramo posebno isticati, ali možemo se pohvaliti da smo svi zajedno naučili i neke riječi na hrvatskom znakovnim jezikom. Izdvajamo riječi; radost i ljubav koju želimo svima :)

 

Kontakt

NOVI SVIJET
udruga za djecu i mlade

Trg grada Heidenheima 1
44000 Sisak, Hrvatska

t: 044 536 574

e: info@novi-svijet.hr

Posjetite nas na društvenim mrežama

Impressum

Tekstovi, fotografije, video i audio: Novi svijet
Idejni koncept i oblikovanje: Novi svijet

Svi sadržaji objavljuju se u najboljoj namjeri.
Objavljivač ne odgovara za bilo koji oblik prenošenja ili interpretacije.

web development @ ČuBraD
copyright @ Novi svijet 2024