Opširnije

10.01.2023

Udruga: AKTIVNO U 2023!

U novu godinu ulazimo s novim projektima. I novim radnim elanom :)
AKTIVNO U 2023!

Nakon laganog zatišja, barem što se vidljivog dijela posla tiče, Novi svijet opet je in ;)

Zapravo, kada se osvrnemo i pogledamo u blisku prošlost, nije da smo stajali. Godine hiperaktivnosti i hiperprodukcije projekata učinile su svoje pa smo se samo malo, na neko vrijeme, povukli iza prve crte. Bavili smo se arhivom, uvodili red u (pre)ogromnu dokumentaciju, sudjelovali na sajmovima udruga i javnim događanjima... Prilično nas je usporila pandemija i uzdrmao potres; Ova prva nevolja desetkovala je našu glavnu ciljanu populaciju, a druga razorila naš lijepi i svima dragi radni prostor.

Ali, prema onoj dobroj staroj: "Što te ne ubije to te ojača", još uvijek smo tu. Nikada nismo prestali pratiti što se događa i osluškivati bilo grada, a posebno naše djece i mladih. Tako su, malo po malo, u našim glavama sazrijevale nove ideje koje smo prošle godine pretočili u ozbiljne projektne aplikacije.

I evo nas u 2023. godini. Novo doba, novi trendovi, novi izazovi...

S ponosom vam predstavljamo dva potpuno nova programska koncepta. Uvjereni smo da će vam se svidjeti i da ćete ih zavoljeti, jer mi već jesmo :)

Prvi je program kojeg smo nazvali Ustani i kreni! Najlakše ga je opisati kao naš izravan odgovor na nevolje koje su nas sve nedavno pogodile. Svrstan je u kategoriju prevencije ovisnosti u kojoj zaista mislimo da imamo što reći. Iako, projekt je puno više od toga. Glavnu ulogu imaju mladi sisački srednjoškolci, s kojima se već sada ponosimo. Projektne aktivnosti već su se zahuktale, a uskoro ćete moći vidjeti što smo i na koji način pripremili.

Drugi program nešto je sasvim novo; Zbog njega smo malo i presložili programske platforme i svrstali ga u novu, pod nazivom ART. Naziv programa je Znak jednakosti a bavi se dostupnošću kulturnih sadržaja djeci s manje mogućnosti... Sve ovo rezultat je izuzetno entuzijastičkog pristupa naše nove mlade suradnice, glumice Tene Pataky i njezinog malog umjetničkog tima, posebno okupljenog baš za ovu prigodu. Projekt je isto tako u punom zamahu, a uskoro očekujte više ;)

Na kraju, ali ne manje važno, spomenut ćemo i naš Model studio i kontinuiranu suradnju s renomiranom auto kućom Unikomerc iz Velike Gorice, za koju posljednjih gotovo 7 godina obavljamo poslove prezentacije automobila iz njihove ponude. Važno je istaknuti da se ovdje radi o potpuno tržišnom konceptu, s višestrukim benefitima za sve dionike. Naš klijent dobio je vrhunsku uslugu, naše mlade suradnice, najvećim dijelom studentice, solidan izvor prihoda, a Udruga isto tako važna financijska sredstva, koja su u kriznim danima bila gotovo krucijalna za njeno preživljavanje.

Eto, i mi smo svi živi i zdravi, a vas molimo da nas kao i do sada, pratite i podržavate, jer zbog vas i postojimo.
Hvala!


Update: 24. siječnja 2023. projekte smo predstavili na konferenciji za novinare. Hvala svim suradnicima i novinarima koji nas prate!

Kontakt

NOVI SVIJET
udruga za djecu i mlade

Trg grada Heidenheima 1
44000 Sisak, Hrvatska

t: 044 536 574

e: info@novi-svijet.hr

Posjetite nas na društvenim mrežama

Impressum

Tekstovi, fotografije, video i audio: Novi svijet
Idejni koncept i oblikovanje: Novi svijet

Svi sadržaji objavljuju se u najboljoj namjeri.
Objavljivač ne odgovara za bilo koji oblik prenošenja ili interpretacije.

web development @ ČuBraD
copyright @ Novi svijet 2024