POVJETARAC / Povećalo

Povećalo

Pripazimo kome vjerujemo :)

Povećalo obuhvaća aktivnosti jačanja kompetencija mladih u području medijske pismenosti.

Osnovnu okosnicu programa čine dva obrazovna modula koji se provode u formi interaktivnih radionica, u okvirima redovite satnice građanskog odgoja, za učenike srednjoškolskog uzrasta.

Prvi, osnovni modul namijenjen je svim učenicima škola-partnera dok se aktivnostima drugog modula pokušava obuhvatiti skupina učenika koja kroz prvi modul iskaže veću razinu interesa i motivacije za nastavak proučavanja programske tematike.

Sve edukativne programske aktivnosti u potpunosti su usklađene s odredbama Programa međupredmetnih i interdisciplinarnih sadržaja građanskog odgoja i obrazovanja za osnovne i srednje škole kao i sa Smjernicama za projekte udruga koje se provode u odgojno-obrazovnim ustanovama objavljenim od strane Ministarstva znanosti i obrazovanja.

Programske aktivnosti upotpunjuju se opremanjem škola- partnera suvremenom multimedijskom opremom, izdavanjem posebnih tiskanih publikacija s projektnom tematikom  te aktivnostima vidljivosti i evaluacije.

O projektu Povećalo 1 (zima-proljeće 2018.)

Prvi projektni ciklus obuhvaća edukaciju učenika Ekonomske škole Sisak o problematici kritičkog vrednovanja informacija koje je u aktualnom i složenom medijskom prostoru današnjice vrlo teško razlučiti i pravilno procijeniti njihovu vjerodostojnost.

Osim toga, važan dio projetka je i opremanje partnera projekta - Ekonomske škole Sisak s tablet uređajima kako bi se edukativne aktivnosti provodile na primjerenoj multimedijskoj razini, a nakon toga, partneru i u materijalnom smislu ostala dodana vrijednost.

Sastavni dio projekta je i izdavanje autorske brošure namijenjene učenicima pod nazivom Mali filmski vodič kroz medijsku pismenost.

Povećalo - arhiv novosti

Kontakt

NOVI SVIJET
udruga za djecu i mlade

Trg grada Heidenheima 1
44000 Sisak, Hrvatska

t: 044 536 574

e: info@novi-svijet.hr

Posjetite nas na društvenim mrežama

Impressum

Tekstovi, fotografije, video i audio: Novi svijet
Idejni koncept i oblikovanje: Novi svijet

Svi sadržaji objavljuju se u najboljoj namjeri.
Objavljivač ne odgovara za bilo koji oblik prenošenja ili interpretacije.

web development @ ČuBraD
copyright @ Novi svijet 2024