KAMELEON / Ustani i kreni!

Ustani i kreni!

Tvoj život vrijedi više!

Program prevencije ovisnosti

Ustani i kreni! novi je programski koncept udruge Novi svijet postavljen na temeljima dugogodišnjeg iskustva u području borbe protiv ovisnosti i promicanje temeljnih životnih vrijednosti.

Glavna programska aktivnost snimanje je, postprodukcija i objava serije kratkih motivacijskih video zapisa u kojima mladi (srednjoškolci) različitih interesa, iskustava, političkih, svjetonazorskih uvjerenja, ali pozitivnih životnih stavova, osobnim primjerom izravno pozivaju vršnjake na suočavanje s problemima i aktualnim životnim izazovima te ih potiču na prihvaćanje temeljnih životnih vrijednosti i život bez ovisnosti.

Programom želimo motivirati naše mlade sugrađane u osjetljivom adolescentskom razdoblju na sadržajniji, zdraviji i, u konačnici, sretniji život kroz usvajanje novih i/ili zapostavljenih životnih navika dodatno značajno narušenih nedavnim traumatičnim događajima koji su pogodili naše geografsko područje provedbe (potres, pandemija).

U prvom projektnom ciklusu (2022./2023.) realizirana je produkcija 9 videozapisa u trajanju od 60 sekundi. Format je odabran u skladu s najnovijim stručnim spoznajama o percepciji korisnika te trendovima komuniciranja na popularnim društvenim mrežama, lako razumljivim i prihvatljivim mladima.Osim toga, snimljeno je i 12 popratnih video klipova.

Snimanje i postprodukciju u profesionalnim standardima i različitim video formatima, a sve projektne aktivnosti provodimo u uskoj suradnji s renomiranim stručnjacima ovog tematskog područja (liječnici, pedagozi, sociolozi, novinari, stručnjaci za odnose s javnošću) te u izravnoj interakciji s krajnjim korisnicima.

Projekt zaokružuju pripremne aktivnosti (radionice za mlade) te aktivnosti vidljivosti u kojima je posebno istaknuta uska suradnja svih dionika (nositelja projekta, partnera, donatora, stručnih suradnika i volontera).


Ustani i kreni 1 (2023.) - video zapisi


***

Nakon uspješno završenog prvog progarmskog ciklusa, u 2024. godini aktivnosti nastavljamo novim projektom Ustani i kreni! 2 u koji su uključene tri nove srednje škole - partnera s područja Sisačko-moslavačke županije (SŠ Glina, SŠ Petrinja i SŠ Viktorovac Sisak).

***

"Ovaj dokument izrađen je uz financijsku podršku Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade. Sadržaj ovog dokumenta u isključivoj je odgovornosti Korisnika i ni pod kojim se uvjetima ne može smatrati kao odraz stajališta Središnjeg državnog ureda."

Kontakt

NOVI SVIJET
udruga za djecu i mlade

Trg grada Heidenheima 1
44000 Sisak, Hrvatska

t: 044 536 574

e: info@novi-svijet.hr

Posjetite nas na društvenim mrežama

Impressum

Tekstovi, fotografije, video i audio: Novi svijet
Idejni koncept i oblikovanje: Novi svijet

Svi sadržaji objavljuju se u najboljoj namjeri.
Objavljivač ne odgovara za bilo koji oblik prenošenja ili interpretacije.

web development @ ČuBraD
copyright @ Novi svijet 2024