ARHIV 2 (2007.-2016.) / Zlostavljanje djece

Zlostavljanje djece

Prepoznajte i pravilno postupite

Program se bavi prevencijom zlostavljanja djece i poticanjem na društveno odgovorno ponašanje prepoznavanjem i prijavom svakog oblika zlostavljanja nadležnim institucijama.

Program Zlostavljenje djece - prepoznajte i pravilno postupite osmislili smo kako bismo dali svoj doprinos smanjenju neprihvatljivog ponašanja odraslih osoba prema djeci i prekidu kruga zlostavljanja. 

Edukacijom za roditelje i učitelje djece drugog razreda osnovnih škola prenosima znanja o vrstama zlostavljanja djece, našim mogućnostima kako bi se zlostavljanje odmah zaustavilo te zakonskim obvezama koje nas obvezuju na reagiranje i prekidanje lanca zlostavljanja na štetu djeteta.

Aktivnosti se provode u osnovnim školama Sisačko-moslavačke županije, a sastoje se od posebnih roditeljskih sastanaka za roditelje učenika drugog razreda te tematskih sjednica učiteljskih vijeća u istim školama.

Program se sastoji i od tematskih radio emisija emitiranih na lokalnim radio postajama kojima je cilj senzibilizirati širu javnost te od podjele informativnih brošura, a sve na temu zlostavljanja djece od strane odraslih osoba.

Kontakt

NOVI SVIJET
udruga za djecu i mlade

Trg grada Heidenheima 1
44000 Sisak, Hrvatska

t: 044 536 574

e: info@novi-svijet.hr

Posjetite nas na društvenim mrežama

Impressum

Tekstovi, fotografije, video i audio: Novi svijet
Idejni koncept i oblikovanje: Novi svijet

Svi sadržaji objavljuju se u najboljoj namjeri.
Objavljivač ne odgovara za bilo koji oblik prenošenja ili interpretacije.

web development @ ČuBraD
copyright @ Novi svijet 2024