ARHIV 2 (2007.-2016.) / Neovisnost

Neovisnost

Budimo slobodni!

Program opće prevencije ovisnosti koji uz edukaciju o temama vezanim uz ovisnost o duhanu, alkoholu i drogama jača kompetencije mladih kako bi se mogli oduprijeti opasnostima ove vrste.

Osnovna zadaća programa Neovisnost je povećati razinu intelektualno-socijalnih kompetencija ciljane skupine u odnosu na problematiku ovisnosti.

Program se sastoji od niza aktivnosti (edukativna brošura, edukativne radio emisije, stručna predavanja i radionice) namijenjenih djeci i mladima koje u sustavnu cjelinu povezuje zajednički cilj – prevencija ovisnosti i poticanje na usvajanje zdravih stilova života. Osim toga, program prate i stručna predavanja za roditelje učenika kao i njihove profesore i stručne suradnike u školama.

Glavnu izvedbenu polugu čine interaktivne radionice kroz koje se učenici završnih razreda osnovne škole informiraju, educiraju i motiviraju na prihvaćanje normi pozitivnog pristupa životu te kvalitete života bez ovisnosti. Važna karakteristika je afirmativni pristup u kojem se naglasak stavlja na komponente koje značajno doprinose razvoju osobnosti. U konačnici, razvoj ovih komponenti kod korisnika bi trebao umanjiti mogućnost devijacija tipa ovisnosti te isto tako značajno unaprijediti pojedinačni osobni i profesionalni razvoj.

 

Kontakt

NOVI SVIJET
udruga za djecu i mlade

Trg grada Heidenheima 1
44000 Sisak, Hrvatska

t: 044 536 574

e: info@novi-svijet.hr

Posjetite nas na društvenim mrežama

Impressum

Tekstovi, fotografije, video i audio: Novi svijet
Idejni koncept i oblikovanje: Novi svijet

Svi sadržaji objavljuju se u najboljoj namjeri.
Objavljivač ne odgovara za bilo koji oblik prenošenja ili interpretacije.

web development @ ČuBraD
copyright @ Novi svijet 2024