Opširnije

19.09.2018

Udruga: POGLEDI – PROMOVIRANA KNJIGA

Na prigodnoj javnoj priredbi osvrnuli smo se na naše gotovo četvrtstoljetno djelovanje i promovirali knjigu POGLEDI • Novi svijet – dvadeset godina.
POGLEDI – PROMOVIRANA KNJIGA

Ova promocija bila je završnica projekta započetog prije više od godinu dana u kojem smo željeli na sustavan način osvrnuti se na prošlost i ostaviti naš trag za budućnost.

Započeli smo prošloga ljeta snimanjem i objavljivanjem video intervjua u kojima smo zamolili dvadeset i dvoje prijatelja, suradnika i korisnika da iznesu osobni pogled na Udrugu. Ovi razgovori objavljeni su na našim internetskim i YouTube stranicama (poveznica), a poslužili su i kao osnova za knjigu istoimenog naziva.

Posao u koji smo nakon toga krenuli i sami smo malo podcijenili pa je knjiga tako pripremana punih godinu dana, a sada konačno možemo uživati u rezultatima. Osim spomenutog glavnog poglavlja kojeg smo nazvali: objektivno, Pogledi sadržavaju poglavlja pod nazivima: ukratko, subjektivno, faktografski i filozofski. Za ovu knjigu prikupili smo i sistematizirali mnoštvo fotografija, činjenica i statističkih podataka. Pobrinuli smo se i za suvremeni grafički izričaj. Knjiga je tiskana u kvalitetnom offset tisku, u nakladi od 500 primjeraka, a na 152 stranice sadržava 29 priča, oko 500 fotografija, nekoliko grafičkih analiza i više od 100 000 slovnih znakova.

Na sinoćnjoj priredbi, samoj promociji knjige prethodio je jednosatni program u kojem smo prezentirali presjek našeg dosadašnjeg djelovanja. Zato smo u goste pozvali nekoliko zanimljivih sugovornika, a svaki od njih osvrnuo se na jednu tematsku cjelinu našeg djelovanja.

Ivana Bukovac, magistrica prava, naša dugogodišnja korisnica, suradnica i prijateljica govorila je o utjecaju Novog svijeta na njezino odrastanje i život.

Irena Barišić Milunić, dipl. socijalna radnica osim o vlastitoj percepciji naše udruge govorila je o humanitarnim i volonterskim programima i njihovom značaju za lokalnu zajednicu.

Lana Bačić, studentica, predstavila se kao uspješan hrvatski model i pokušala rasvijetliti neke nedoumice vezane uz ovo popularno područje našeg djelovanja.

Domagoj Štimac, dr. med., psihijatar sa zavidnom karijerom i iznimnim ugledom govorio je o značaju preventivnih programa Udruge kao i o nekim ključnim problemima odrastanja današnjih adolescenata.

Ove razgovore glazbenim su nastupima upotpunili Vedran Šimunec (Little Vex), ulični glazbenik i sudionik naše Šarene vojske zdravlja te Barbara Štimac, mlada kantautorica i polaznica našeg nedavno završenog projekta medijske pismenosti Povećalo.

Nakon toga, kao malo iznenađenje predstaljen je i prvi video spot našeg najnovijeg projekta prevencije ovisnosti pod nazivom Srećko Peh - mala filozofija života, o kojem će uskoro biti više riječi na ovim stranicama.

Naravno, pri samom kraju predstavljena je i zvijezda večeri, knjiga POGLEDI / Novi svijet – dvadeset godina koja je zatim svima i podijeljena.

Uslijedilo je neformalno druženje uz mali domjenak i bezalkoholno osvježenje, a goste su zabavili Saša Klobučar (DJ Ayala) i tamburaški sastav Složna braća.

Sve u svemu sadržajna i ugodna večer. Barem za nas. Žao nam je samo što nas nije bilo više, jer uložili smo jako puno truda kako bismo ovaj projekt zaključili onako kako smo željeli.

------

Projekt POGLEDI • Novi svijet – dvadeset godina novčano su pomogli Sisačko-moslavačka županija i Antares centar Zagreb, materijanim donacijama Mlin i pekare d.o.o. i g-đa. Jasna Jurčić, a volonterskim angažmanom sljedeći tim:

Hostese: Iva Šimanović, Dorotea Kovačić, Dorotea Dadović i Sonja Lončar 
Ton majstor i DJ: Saša Klobučar (DJ Ayala)
Snimljene najave: Krešimir Hrgarek
Video operaterka: Ines Vuković
Svjetlo i tehnička potpora: Zvonimir Kovačić
Fotografi: Željko Rakarić i Ana Božičević
Video snimatelj: Luka Pavrlišak
Tamburaški sastav Složna braća

Svima od srca hvala! A srce Novog svijeta je veliko i puno. Prepuno ;)

---------

Info:
Knjiga POGLEDI • Novi svijet - dvadeset godina u tiskanom formatu besplatno je dostupna u uredu Udruge (uz prethodnu najavu), a u elektronskom formatu na poveznici: POGLEDI • Novi svijet - dvadeset godina

Kontakt

NOVI SVIJET
udruga za djecu i mlade

Trg grada Heidenheima 1
44000 Sisak, Hrvatska

t: 044 536 574

e: info@novi-svijet.hr

Posjetite nas na društvenim mrežama

Impressum

Tekstovi, fotografije, video i audio: Novi svijet
Idejni koncept i oblikovanje: Novi svijet

Svi sadržaji objavljuju se u najboljoj namjeri.
Objavljivač ne odgovara za bilo koji oblik prenošenja ili interpretacije.

web development @ ČuBraD
copyright @ Novi svijet 2024