Opširnije

27.06.2017

Brijalica: ZAVRŠENO BRIJANJE UZ RAČUNALA

Ove školske godine, našim novim projektom srednjoškolce i studente educirali smo o suvremenim informatičkim vještinama koje će im zasigurno biti od koristi kako tijekom daljnjeg školovanja, tako i u budućem profesionalnom djelovanju.
ZAVRŠENO BRIJANJE UZ RAČUNALA

Već i vrapci na grani cvrkuću o značaju poznavanja informacijskih tehnologija i vještina. Ta tematika gotovo je nezaobilazna u svakom prijedlogu reforme obrazovanja, i za razliku od mnogih drugih tema, ovdje se svi se slažu kako je informatika nezaobilazni prioritet!

I zaista, kako u svakodnevnom neformalnom okruženju, tako i u suvremenim poslovnim procesima, gotovo da nema područja u kojem moderne računalne i komunikacijske tehnologije nisu već odavno ozbiljno implementirane.

Želeći dati svoj doprinos i u širenju informatičkih znanja pokrenuli smo novi projekt i nazvali ga Brijalica kako bismo naglasili njegovu osnovnu namjenu – za one koji žele, hoće i mogu više!

U partnerskoj  suradnji s dvije sisačke srednje škole (Gimnazija Sisak i Ekonomska škola Sisak), a uz novčanu podršku Ministarstva znanosti i obrazovanja u provedbu projekta krenuli smo u drugom polugodištu s dvije grupe polazika, trudili se u startu postaviti visoke standarde i jasna pravila.

Na programu su bile četiri različite, ali međusobno povezane teme: Napredno korištenje računala, Grafički dizajn, Web dizajn i E-marketing. Ukupno, realizirali smo 48 školskih sati i proveli edukaciju koja se uglavnom ne nalazi niti u jednom obaveznom školskom programu.

Naglašavamo, ovaj program bio je za sve polaznike besplatan. Ipak, ni za koga nije bio obvezan, niti su polaznici imali bilo kakve dodatne privilegije, npr. u vidu boljih školskih ocjena iz informatike ili zalaganja... Sve se temeljilo na pozitivnoj motivaciji i dobroj volji! Kako je program odmicao, tako su se i polaznici izmjenjivali, nadopunjavali i pohađali tečajeve u skladu s afinitetima i mogućnostima. Program je upisalo 25 polaznika, velika većina od provedena četiri tečaja uspješno je završila jedan ili dva. Ipak, nekolicina najupornijih izdržala je do samog kraja i njih s punim pravom možemo nazvati pravim Brijačima :)

Posebno, pohvaljujemo dvije polaznice koje su uspješno završile sva četiri održana tečaja, od kojih učenica Ekonomske škole Sisak Klaudija Kararić u 24 održana termina nema zabilježen niti jedan izostanak! Naravno, proglašena je najuspješnijom polaznicom, a osim vrijednih znanja, vještina i lijepih uspomena iz Novoga svijeta nosi i prigodnu nagradu. Još jednom, bravo Klaudija, svaka čast!

Na kraju, obzirom na sve, naše zadovoljstvo je veliko. Zato, svim partnerima, donatorima, suradnicima, predavačima (Ines Vuković, Domagoj Kovačić, Josip Tomašev i Jurica Vuković) te na kraju onima zbog kojih smo cijelu priču i počeli - polaznicima, još jednom hvala.

Kontakt

NOVI SVIJET
udruga za djecu i mlade

Trg grada Heidenheima 1
44000 Sisak, Hrvatska

t: 044 536 574

e: info@novi-svijet.hr

Posjetite nas na društvenim mrežama

Impressum

Tekstovi, fotografije, video i audio: Novi svijet
Idejni koncept i oblikovanje: Novi svijet

Svi sadržaji objavljuju se u najboljoj namjeri.
Objavljivač ne odgovara za bilo koji oblik prenošenja ili interpretacije.

web development @ ČuBraD
copyright @ Novi svijet 2024