Opširnije

20.06.2017

Bonaca: ZAVRŠENO SMIRIVANJE SVAĐA I SUKOBA

I ove školske godine nastavili smo s uvođenjem vršnjačke medijacije u četiri nove osnovne škole u Ogulinu, Gornjoj Stubici, Dugom Selu i Sisku.
ZAVRŠENO SMIRIVANJE SVAĐA I SUKOBA

Osamdesetak šestaša uspješno je savladalo sve tajne medijacije ili mirenja i zasluženo primilo priznanja za svoj trud i novostečene kompetencije. Sada je na njihovim školama da početkom sljedeće školske godine pokrenu praksu vršnjačke medijacije i tako smanje nerazumijevanja, svađe i sukobe među učenicima.

Škole partneri na projektu Bonaca (7. dio) bile su: OŠ Matije Gupca Gornja Stubica, OŠ Ivane Brlić-Mažuranić iz Ogulina, OŠ Josipa Zorića iz Dugog Sela i OŠ Viktorovac iz Siska. Učitelji mentori (Martina Bajzec i Marko Mihaljinec, Nataša Možgon i Glorija Domitrović, Natalija Hrnkaš i Martina Jenik Pelivanović te Dijana Sanković Strugačevac) zaista su se ozbiljno potrudili znanje o medijaciji ili mirenju prenijeti na svoje učenike i zainteresitrati ih da probleme u komunikaciji pokušaju rješavati na novi i drugačiji način. Čvrsto vjerujemo u njihov uspjeh jer su nam na terenu pokazali da ozbiljno i predano rade, a tehnike pozitivne komunikacije, rješavanja sukoba i medijacije uspješno prenose na svoje učenike. U konačnici, vrijeme će pokazati koliko će svaki učenik koji je pohađao ove radionice tijekom života imati manje prekinutih prijateljstava, sukoba i nerazumijevanja u svakodnevnom životu od svojih vršnjaka. Dosadašnja iskustva pokazala su nam da su usvojene tehnike i novostečene vještine vrlo korisne za podizanje kvalitete međuljudskih odnosa u svim uzrastima, svim situacijama i svim sredinama.

Hvala svim učenicima koji su uz ostale obaveze u školi i izvan nje pronašli vremena za učenje i vježbanje vršnjačke medijacije. Hvala njihovim mentorima koji su u rad s djecom, osim znanja, unijeli i djelić svoje osobnosti, pozitivnu energiju i vjeru u važnost ovog projekta. Hvala upravi svih škola na povjerenju i kvalitetnom partnerskom odnosu. Hvala svim medijima koji su pratili naš rad i na taj način širili zanimanje za medijaciju u društvu. Hvala Gradu Sisku i Ministarstvu za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku za novčanu podršku projektu. Hvala stručnoj suradnici, dr. sc. Maji Uzelac koja nas je svojim znanjem i radom potaknula na proučavanje medijacije i po čijem programu projekt provodimo. Hvala voditeljici projekta Suzani Telar i cijeloj ekipi volontera i suradnika Novog svijeta na predanom radu.

Svima pišemo petice iz zalaganja i znanja te zaokružujemo 5 za kraj :)

Kontakt

NOVI SVIJET
udruga za djecu i mlade

Trg grada Heidenheima 1
44000 Sisak, Hrvatska

t: 044 536 574

e: info@novi-svijet.hr

Posjetite nas na društvenim mrežama

Impressum

Tekstovi, fotografije, video i audio: Novi svijet
Idejni koncept i oblikovanje: Novi svijet

Svi sadržaji objavljuju se u najboljoj namjeri.
Objavljivač ne odgovara za bilo koji oblik prenošenja ili interpretacije.

web development @ ČuBraD
copyright @ Novi svijet 2024