Opširnije

06.06.2017

Šarena vojska zdravlja: ZAVRŠENO ŠIRENJE DOBRIH VIBRACIJA

I ovoga proljeća, našom trećom turnejom, uveseljavali smo ljude i pozivali ih da odbace ovisnosti i prihvate zdrave životne navike.
ZAVRŠENO ŠIRENJE DOBRIH VIBRACIJA

Za razliku od prethodne dvije, ova turneja obuhvatila je niz malih gradova i mjesta u našoj Sisačko-moslavačkoj županiji. Upravo tako i upravo ovdje smo prije gotovo 10 godina započeli pa smo upravo tako i upravo ovdje jednostavno željeli zatvoriti krug.

Istina, tada nas je bilo dosta manje, a i izvedbeni resursi bili su znatno skromniji. Sada smo desetljeće stariji, iskusniji, mudriji... Sada nas je i više. Ulaskom novih partnera u projekt produkcijske i izvedbene standarde podignuli smo na značajno višu razinu. U međuvremenu, obišli smo cijelu Hrvatsku, izveli više od 200 performansa i dobili vrijedno europsko priznanje. No, unatoč svemu, osnovna ideja, misao vodilja i pokretačka sila ovog projekta ostala je ista, a to je ono što nas najviše raduje i to smo ovim projektom željeli pokazati.

Istina, malo smo tužni kada vidimo da je u međuvremenu naša Banovina prilično opustjela, da su ulice i terase kafića naših prekrasnih gradića poluprazne i da svuda uglavnom vlada neka čudna tišina. Nešto je malo bolja situacija u Moslavini i Novljanskom kraju no niti tamo baš ne cvatu ruže...

Kao i uvijek, dali smo sve od sebe kako bismo iz naše perspektive, s našim mogućnostima i s gotovo simboličkom podrškom koju smo dobili od nadležnih institucija napravili što više. Gdje god se pojavili, mladi izvođači ovog šarenog tima izazivali su radoznalost, privlačili su pažnju, a umorna i zabrinuta lica začuđenih posjetitelja brzo su poprimala veselije izraze. Opet se s nama i plesalo i pjevalo i smijalo i plakalo...

Ovim smo performansima, barem na trenutak, željeli u našu lijepu županiju unijeti malo svježine, života i pozitive. Svjesni smo da je ova razina djelovanja skromna i da za ozbiljnije pomake treba daleko više vremena, energije i novca...

No ipak, negdje se mora započeti. Mi smo i dalje tu. Prije deset godina ili danas – svejedno. Misli globalno, djeluj lokalno :)

Šarena vojska zdravlja svoju je treću turneju završila u svome gradu, na njegov dan, na njegov rođendan. Pomalo simbolično, pomalo slučajno, pomalo namjerno.

A sada pohvale:

Sve pohvale prije svih upućujemo sjajnim mladim glazbenicima sisačke glazbene škole Frana Lhotke i njihovoj voditeljici, prof. Veroniki Kapović. Ova ekipa naš projekt i izvedbu performansa shvaća i provodi poput pravih profesionalaca. Pozitiva ovih mladih ljudi već je sama po sebi dovoljan razlog da ovaj projekt proglasimo uspješnim!

Glumačka ekipa, nešto starija od glazbenika ali i dalje mlada, isto tako zaslužuje sve pohvale. Naši Marko i Ivana niti nakon deset godina nisu izgubili niti tračak volje i energije. Jednostavno, gledajući ih kako svaki put, bez iznimke uvjeravaju posjetitelje u vrijednosti zdravlja i života bez ovisnosti – vjerujemo im! Naravno, pohvale i za novu članicu glumačke družine, našu Antoniju Šašo koja se brzo uklopila i svojom pozitivnom energijom i profesionalnošću dala performansu dodatni šarm.

Na kraju, pozdravlja vas malo ostarijela, ali i dalje mlada ekipa Novog svijeta ;) uz poruku performansa: Misli šareno, misli kreativnije, živi život što aktivnije!

Kontakt

NOVI SVIJET
udruga za djecu i mlade

Trg grada Heidenheima 1
44000 Sisak, Hrvatska

t: 044 536 574

e: info@novi-svijet.hr

Posjetite nas na društvenim mrežama

Impressum

Tekstovi, fotografije, video i audio: Novi svijet
Idejni koncept i oblikovanje: Novi svijet

Svi sadržaji objavljuju se u najboljoj namjeri.
Objavljivač ne odgovara za bilo koji oblik prenošenja ili interpretacije.

web development @ ČuBraD
copyright @ Novi svijet 2024