Opširnije

03.04.2017

Pokreni posao!: UČENJEM I VJEŽBOM DO NOVIH MOGUĆNOSTI

Projekt poticanja poduzetništva za srednjoškolce u punom je zamahu...
UČENJEM I VJEŽBOM DO NOVIH MOGUĆNOSTI

Nakon prvog seminara i dvije uvodne teme o pravnim okvirima poduzetništva, izradama poslovnih planova i procjenama rizika o kojima više možete pronaći na poveznici vijesti/2438/treci-put subotom prijepodne nastavili smo druženje i edukaciju za zainteresirane sisačke srednjoškolce.

Tako smo se sredinom mjeseca ožujka na drugom seminaru posvetili poticajnim mjerama koje budućim poduzetnicima mogu dosta pomoći kod planiranja i provedbe poslovnih aktivnosti. Gdje pronaći novac, kako aplicirati na natječaje, što je važno naučiti kako bi poslati konkurentini - mladi su učili od najboljih.

Predavanje pod nazivom: Poticajne mjere Sisačko-moslavačke županije održao je pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo, regionalni razvoj i fondove EU, Marijan Belošević. Mladi su dobili važne savjete od osobe s dugogodišnjim iskustvom. Edukaciju smo nastavili na drugom predavanju na temu Sustav poticajnih mjera EU fondova koje je održala Tatjana Puškarić iz Simore, razvojne agencije Sisačko-moslavačke županije. Mnoštvo mogućnosti stiže poduzetnicima u obliku različitih fondova i modela potpore, samo treba htjeti naučiti kako aplicirati i ući u borbu sa zahtjevnom konkurencijom Europe. Posljednje predavanje istoga dana na temu: Mjere aktivne politike zapošljavanja ispred partnerske organizacije projekta, Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Područnog odjela Sisak, održala je Lahorka Tuškanec. Nakon tri sata teorije, radni dan smo završili vježbom pisanje poslovnih planova koju je također vodila gospođa Lahorka.

Treći termin seminara održan je u subotu, 1. travnja. Bez obzira na datum, radilo se vrlo ozbiljno, bez šale :) Prvo predavanje pod naslovom: Promotivne aktivnosti i marketing održao je uspješan sisački marketinški stručnjak Jurica Vuković. Na ovom su dijelu seminara mladi učili kako i gdje oglašavati, kako najbolje odrediti ciljanu skupinu za svoj oglas te kako pri tome izbjeći zamke i nepotrebne troškove. Sve je zaokruženo sjajnom prezentacijom i mnoštvpm praktičnih primjera. Drugi seminar istoga dana, s tematikom samoprezentacije (ili Male tajne za velike uspjehe) provela je predsjednica naše udruge, Lidija Tomljenović Kovačić. Pričalo se o komunikaciji, primjerenom poslovnom odijevanju, malim tehnikama za savladavanje treme i još o nizu malih, ali korisnih savjeta kako bi mladi ljudi postali sigurniji, a potom i uspješniji. Pri kraju, proveli smo korisne vježbe savladavanja malih osobnih psiholoških prepreka koje nas često previše sputavaju u našoj samoprezentaciji. Ovaj je termin polaznicima donio i male nagradice, kao poticaj za nastavak i nagradu za redovito i motivirano sudjelovanje.

Projekt se zahuktao, dosta toga smo prošli, sada slijedi mali odmor, a zatim najzanimljiviji dio. Nakon proljetnih praznika nastavljamo se družiti s novim gostima - predavačima koji će mladim polaznicima osobnim primjerima približiti realni svjet poduzetništva. Na samom kraju inicijativu će preuzeti sami polaznici.

Vidimo se!.

Kontakt

NOVI SVIJET
udruga za djecu i mlade

Trg grada Heidenheima 1
44000 Sisak, Hrvatska

t: 044 536 574

e: info@novi-svijet.hr

Posjetite nas na društvenim mrežama

Impressum

Tekstovi, fotografije, video i audio: Novi svijet
Idejni koncept i oblikovanje: Novi svijet

Svi sadržaji objavljuju se u najboljoj namjeri.
Objavljivač ne odgovara za bilo koji oblik prenošenja ili interpretacije.

web development @ ČuBraD
copyright @ Novi svijet 2024