Opširnije

07.03.2017

Pokreni posao!: TREĆI PUT :)

Već treću generaciju srednjoškolaca pokušavamo zainteresirati za poduzetništvo...
TREĆI PUT :)

Povjetarac - Pokreni posao! je projekt kojim želimo potaknuti mlade da sudbinu uzmu u vlastite ruke i odvaže se postati poduzetnici. Znamo, nije jednostavno, ali je i zanimljivo i izazovno!

Kako bismo im olakšali taj težak i, za naše podneblje, ne baš tako uobičajen profesionalni odabir, organizirali smo seriju posebnih seminara na koje smo kao predavače pozvali stručnjake, teoretičare, ali i praktičare s puno poduzetničkih kilometara u nogama. Kombinacijom znanja, iskustva, savjeta i, naravno, dobre i poticajne atmosfere, mlade ćemo nastojati osnažiti da pokušaju krenuti putem samozapošljavanja. Ne čekajući da se nešto dogodi nakon završetka njihovog obrazovanja, već sami stvarajući prilike.

Raduje nas da je interes za ovaj projekt priličan pa je naša učionica u subotu prijepodne bila dupkom ispunjena mladim sisačkim srednjoškolcima.

Prvi seminar projekta, bio je posvećen temi Pravni okviri pokretanja poduzetništva. Temu je sjajno pripremio i pritom prezentirao sve važne činjenice, naš dugogodišnji stručni suradnik Dragoslav Krnjaić ispred Hrvastke gospodarske komore Županijske komore Sisak. Zanimljivo je da su mladi već na prvom satu imali zaista puno pitanja i to je ono što i predavače i nas posebno veseli i motivira za daljnje aktivnosti. Svakako, to je pokazatelj zanimanja i razumijevanja teme.

Druga tema koju je istoga dana u kasnijem terminu odlično obradila naša nova stručna suradnica Kristina Božić Čerkez ispred Simore, razvojne agencije Sisačko-moslavačke županije bila je Izrada poslovnog plana i procjena rizika. Tema o kojoj se zaista može govoriti i govoriti, ali sažeto je najbitnije. Tako su mladi upućeni u neke činjenice, ali i alate koji im stoje na raspolaganju u velikom online svijetu. Samo treba zaroniti, osmisliti svoj put i zasukati rukave. Vjerujemo da će tako i biti.

Prije samog početka, projekt Povjetarac - Pokreni posao (3. dio) predstavili smo javnosti na konferenciji za novinare, zahvalili, partneru Hrvatskom zavodu za zapošljavanje Područnom uredu Sisak, donatoru Ministarstvu za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Republike Hrvatske kao i svim suradničkim institucijama: Sisačko-moslavačkoj županiji, Simori - razvojnoj agenciji Sisačko-moslavačke županije i Hrvatskoj gospodarskoj komori, Županijskoj komori Sisak na podršci i stručnoj pomoći.

I ovom prilikom, svima hvala, a polaznicima sretno u stjecanju novih poduzetničkih kompetencija.

Vidimo se u subotu, 18. ožujka, u isto vrijeme na istome mjestu - s novim temama!

Kontakt

NOVI SVIJET
udruga za djecu i mlade

Trg grada Heidenheima 1
44000 Sisak, Hrvatska

t: 044 536 574

e: info@novi-svijet.hr

Posjetite nas na društvenim mrežama

Impressum

Tekstovi, fotografije, video i audio: Novi svijet
Idejni koncept i oblikovanje: Novi svijet

Svi sadržaji objavljuju se u najboljoj namjeri.
Objavljivač ne odgovara za bilo koji oblik prenošenja ili interpretacije.

web development @ ČuBraD
copyright @ Novi svijet 2024