Opširnije

05.12.2016

Doboš: DEJAN MEĐU VOLONTERIMA GODINE

Naš volonter Dejan Radaković primio je Zahvalnicu Grada Siska za svoj volonterski angažman na programu Grijalica...
DEJAN MEĐU VOLONTERIMA GODINE

Nagrada Volonteri godine tradicionalno se dodjeljuje na Međunarodni dan volontera, 5. prosinca, a ove je godine cjelokupna manifestacija organizirana u sisačkoj galeriji Sveti Kvirin prema nešto drugačijem konceptu. Prvi puta nagrade su kategorizirane u dva područja – koordinatori volontera i volonteri koji su pak rangirani u tri podkategorije – Nagrada grada Siska, Zahvalnica grada Siska i Pohvalnica grada Siska. U ovom ponešto složenom sustavu naš Dejan dobio je Zahvalnicu volonteri godine grada Siska za svoj kontinuirani volonterski angažman na programu instrukcija iz matematike pod nazivom Grijalica. Sve nagrade osobno je uručila sisačka gradonačelnica Kristina Ikić Baniček, a organizator događaja bila je Agencija lokalne demokracije Sisak.

Dejana smo kandidirali na ovaj poziv jer smatramo da upravo on na najbolji način odražava duh, smisao i poruku volonterstva. Početkom godine, Dejan se sam javio u Udrugu, dogovor je trajao kratko, a volontiranje je prema istome potrajalo do danas.

Tako su djeca u Dejanu dobila smirenog pomagača u učenju matematike, a mi, kao organizatori volontiranja, dobili smo prijatelja s kojim imamo puno zajedničkih tema i sličan pogled na svijet. Radeći zajedno potvrdili smo već dobro poznatu tezu da mala djela na korist cijele zajednice bez puno filozofije i medijske pompe mogu činiti samo veliki ljudi. Dejan gotovo da nije propustio niti jedan termin, nikada nije zakasnio, nikada se nije požalio...

A da i nije baš tip za velike nagrade i pohvale pokazao je i time što je već pola sata nakon primljene nagrade, bio na svom volonterskom radnom mjestu – u učionici Udruge, pomažući djeci i mladima u rješavanju matematičkih zavrzlama.

Hvala Dejane!

Tvoj Novi svijet

Upoznajte Dejana - osobni karton

Dodatak:
Istim povodom, istoga dana na istome mjestu otvorena je i prva izložba fotografija sisačkih volonterskih programa pod nazivom „Rastimo zajedno“ na kojoj su predstavljene fotografije volonterskih akcija koje su u protekle dvije godine organizirale različite sisačke udruge. Naravno, na zidovima Galerije našlo se mjesta i za dvije fotografije naših volonterskih programa. Izložba je otvorena sljedeća dva tjedna pa ako imate vremena - navratite.

Kontakt

NOVI SVIJET
udruga za djecu i mlade

Trg grada Heidenheima 1
44000 Sisak, Hrvatska

t: 044 536 574

e: info@novi-svijet.hr

Posjetite nas na društvenim mrežama

Impressum

Tekstovi, fotografije, video i audio: Novi svijet
Idejni koncept i oblikovanje: Novi svijet

Svi sadržaji objavljuju se u najboljoj namjeri.
Objavljivač ne odgovara za bilo koji oblik prenošenja ili interpretacije.

web development @ ČuBraD
copyright @ Novi svijet 2024