Opširnije

27.05.2016

Doboš: DANI OTVORENIH VRATA NOVOG SVIJETA

Osmišljenim i organiziranim sadržajima proteklih smo dana pokušali dodatno približiti naše djelovanje svim generacijama naših korisnika...
DANI OTVORENIH VRATA NOVOG SVIJETA

Ovo je treća godina uključivanja naše udruge u ovu globalnu akciju, a sve programe obilježila je izuzetno dobra posjećenost i naravno, dobra atmosfera.

Led je probijen u ponedjeljak, predavanjem našeg suradnika, gosp. Tomislava Križanića, policijskog službenika s temom: Sigurnost na internetu – predrasude i zablude. U goste su nam došli učenici sisačke Ekonomske škole, a naša učionica bila je pretijesna za sve koji su htjeli nešto više saznati o ovoj aktualnoj temi. Bilo je riječi o sigurnom slanju e-mail poruka, zaštiti identiteta i osobnih podataka, detekciji sumnjivih sadržaja... Šteta što je vremena bilo premalo, jer pitanja je bilo zaista mnogo. Sve ovo ukazuje na potrebu provedbe cjelovitih programa s ovom tematikom.

Drugoga dana ove akcije, u utorak, na red su došli nešto mlađi korisnici. Ovoga puta radilo se o učenicima četvrtog razreda sisačke OŠ 22. lipnja koje smo htjeli potaknuti na kreativno stvaralaštvo. Stoga smo angažirali mladu umjetnicu, Katarinu Fabijanić, magistricu grafike koja je pripremila izuzetno zanimljivu kreativnu radionicu pod nazivom Drvena slagalica. Zadatak sudionika bio je da iz pripremljenih jednostavnih drvenih elemenata (letvice, kockice i sl.) uz pomoć malo ljepila i akrilne boje i nešto kartonskih oblika, osmisle i sastave neku zanimljivu maketu ili model. U početku bilo je tu prilično nereda, zaprljanih ruku i stolova, ali na kraju, ostali smo ugodno iznenađeni kreativnim idejama i konačnim rezultatima. Različite neobične letjelice, svemirski i obični brodovi, visoke kule i šareni dvorci tako privremeno krase naš prostor, a već idućeg tjedna vraćaju se svojim vlasnicima.

Konačno, trećega dana u srijedu, došli su nam i najmlađi gosti – skupina Balončići, tj. djeca iz Dječjeg vrtića Sisak Stari. Obzirom da se ovaj posjet terminski poklopio s obilježavanjem Svjetskog dana sporta, odlučili smo i mi dati svoj doprinos organizacijom male sportsko – animacijske igraonice za najmlađe. Ovaj program na otvorenom  više nego uspješno osmislila je i provela naša članica Ivana Stojčević, prvostupnica predškolskog odgoja. Nakon kratkog upoznavanja uslijedilo je razgibavanje, zagrijavanje i priprema za glavnu aktivnost tj. mali sportski poligon. Natjecanje je bilo izuzetno napeto i zanimljivo, naravno uz pokoji pad pa i neizbježne suze. No, sve je ipak prošlo super, a pri kraju druženja djeca su posjetila i naše službene prostorije, gdje smo im pripremili male darove i osvježenje.

U poslijepodnevnim satima održali smo i program Vertigo u kojem smo željeli podučiti mlade djevojke pravilnom hodanju u visokim potpeticama. Ova specifična vještina svakako može popraviti ukupni dojam pri aktualnim maturalnim večerima, ali i u svakodnevnim večernjim izlascima kojih će dolaskom toplijih dana i ljetnih praznika biti sve više. Program je vodila Adrea Zec, naš najuspješniji model.

Sve u svemu, tri naporna, ali izuzetno zanimljiva i sadržajna dana. Puno djece i mladih prvi puta se susrelo s našom Udrugom i informiralo o novim mogućnostima i novim sadržajima. Dosta se o aktualnoj problematici odgoja i odrastanja djece i mladih u našem gradu razgovaralo i s odraslima - suradnicima, volonterima, učiteljima, odgajateljima... sve uz neizbježnu kavu, kako to već danas ide :)

Pomalo iznenađujuće, zabilježen je i pojačani interes medija za ovaj program - naravno iskoristili smo sve prilike, pa nas tako ovih dana ima posvuda - TV, radio, tisak, portali....

Treći Dani otvorenih vrata udruga formalno su završeni no naša vrata za sve ostaju otvorena - kao što su oduvijek i bila.

Hvala svima!

Kontakt

NOVI SVIJET
udruga za djecu i mlade

Trg grada Heidenheima 1
44000 Sisak, Hrvatska

t: 044 536 574

e: info@novi-svijet.hr

Posjetite nas na društvenim mrežama

Impressum

Tekstovi, fotografije, video i audio: Novi svijet
Idejni koncept i oblikovanje: Novi svijet

Svi sadržaji objavljuju se u najboljoj namjeri.
Objavljivač ne odgovara za bilo koji oblik prenošenja ili interpretacije.

web development @ ČuBraD
copyright @ Novi svijet 2024