Opširnije

19.05.2016

Vrijeme za sreću: HRVATSKA VOLONTIRA, VOLONTIRA I NOVI SVIJET

I ove godine uključili smo se u manifestaciju Hrvatska volontira koju od 2011. godine organizira Mreža volonterskih centara…
HRVATSKA VOLONTIRA, VOLONTIRA I NOVI SVIJET

Ovom akcijom se na nacionalnoj razini nastoji mobilizirati velik broj organizatora volontiranja i volontera te tako promovirati volontiranje kao vrijednu društvenu kategoriju.

Udruga Novi svijet, u sklopu ove akcije, posjetila je svoje dugogodišnje prijatelje iz Doma za djecu i maloljetne osobe Vrbina. Cijela je akcija naravno, organizirana i provedena na volonterskoj osnovi, a naše iskusne volonterke Marija i Karla za ovu su priliku osmislile zanimljivu kreativnu radionicu.

Tematika radionice bila je „Ukrasimo naš dom“ tako da su štićenici Doma izrađivali kućne ukrase. Djeca su mogla birati hoće li stare staklenke pretvarati u personalizirane, ukrasne posude za školski pribor ili izrađivati šarene ukrasne kugle od papira. Naši volonteri pomagali su djeci da uspješno izrade svoje kreativne predmete.

Atmosferu u Domu je teško objasniti riječima. Bila su tu neka već poznata lica koja su nas dočekala širom otvorenih ruku, a i neka nova koja su zaželjela da ostanemo puno dulje od predviđena 2 sata koliko je radionica trajala. Osmijesi, šale i žamor ubrzo su odjekivali prostorijama Doma, a nama je bila veliko zadovoljstvo što smo mogli barem na kratko pridonijeti pozitivnoj atmosferi.

Kako se rad približavao kraju, šareni ukrasni predmeti poprimali su i svoje konačne oblike, za koje se nadamo da će dugo vremena ispunjavati njihove prostorije. Na kraju je uslijedilo zajedničko fotografiranje i pozdrav do novog zajedničkog susreta.

Hvala svim volonterima na sudjelovanju, hvala Domu za djecu i maloljetne osobe što su nam još jednom otvorili svoja vrata, a najveće hvala našim malim prijateljima :)

Kontakt

NOVI SVIJET
udruga za djecu i mlade

Trg grada Heidenheima 1
44000 Sisak, Hrvatska

t: 044 536 574

e: info@novi-svijet.hr

Posjetite nas na društvenim mrežama

Impressum

Tekstovi, fotografije, video i audio: Novi svijet
Idejni koncept i oblikovanje: Novi svijet

Svi sadržaji objavljuju se u najboljoj namjeri.
Objavljivač ne odgovara za bilo koji oblik prenošenja ili interpretacije.

web development @ ČuBraD
copyright @ Novi svijet 2024