Opširnije

11.05.2016

Bonaca: UČENICI U POŽEGI POSTALI ŠKOLSKI MEDIJATORI

I u OŠ Antuna Kanižlića uspješno je završena edukacija školskih medijatora...
UČENICI U POŽEGI POSTALI ŠKOLSKI MEDIJATORI

Podjela priznanja učenicima šestog razreda koji su bili uključeni u program edukacije na temu medijacije, završni je dio učenja o alternativnim načinima rješavanja sukoba među učenicima u školama. Tijekom drugog polugodišta radionice su sjajno vodile mentorice Marina Arbanas i Klaudija Gašpar, a učenici uživali u subotnjim druženjima, učenju i zabavi. Nakon što su prošli sve predviđene teme važne za medijaciju i sami vježbali kako potaknuti dvije strane u svađi ili sukobu da ga riješe na zadovoljstvo svih, učenici su spremni za primjenu znanja i vještina u realnim situacijama u svojoj školi. Vjerujemo kako će uz daljnju podršku mentorica Marine i Klaudije napredovati i u svojoj okolini utjecati na smanjenje problematičnih međuljudskih odnosa koji uvijek izazivaju nezadovoljstvo i probleme. Skupina požeških medijatora dati će pozitivan primjer prijateljima kako s malo dobre volje donositi pozitivne promjene.  

Veliko nam je zadovoljstvo što je upravo Osnovna škola Antuna Kanižlića iz Požege jedan od partnera na projektu Povjetarac – Bonaca 6 jer je sve dijelove projekta provela vrlo odgovorno i kvalitetno. Osim toga, zanimanje učenika za sudjelovanje u projektu su zadržali na visokoj razini do samoga kraja što pokazuje da su i radionice s učenicima bile zanimljive i ugodne te su djeca rado dolazila u svoje slobodno vrijeme.

Hvala Požega, hvala OŠ Antuna Kanižlića, hvala Marina, hvala Klaudija što ste prepoznale temu medijacije kao važnu i uključili se u projekt Bonaca i što smo izvrsno surađivali. Na kraju, ali ne manje važno, hvala svim učenicima koji su završili edukaciju. BRAVO svima!  

Kontakt

NOVI SVIJET
udruga za djecu i mlade

Trg grada Heidenheima 1
44000 Sisak, Hrvatska

t: 044 536 574

e: info@novi-svijet.hr

Posjetite nas na društvenim mrežama

Impressum

Tekstovi, fotografije, video i audio: Novi svijet
Idejni koncept i oblikovanje: Novi svijet

Svi sadržaji objavljuju se u najboljoj namjeri.
Objavljivač ne odgovara za bilo koji oblik prenošenja ili interpretacije.

web development @ ČuBraD
copyright @ Novi svijet 2024