Opširnije

17.11.2015

Čovječe, ne ljuti se - uživo!: SEDAM GODINA S VAMA!

Ovogodišnji projekt Čovječe ne ljuti se - uživo!, kao i svi prethodni, završnicu je imao upravo na Međunarodni dan tolerancije, 16. studenoga...
SEDAM GODINA S VAMA!

Većinu naših programa, pa tako i ovaj, u kojem na naš način promičemo toleranciju, neprestano razvijamo, poboljšavamo, unapređujemo...Tako je ovaj projektni ciklus bio ponešto drugačiji od prethodnih.

Ove smo školske godine prvi puta Čovječe, ne ljuti se – uživo! u jednom projektu zaigrali u četiri osnovne škole Sisačko – moslavačke županije (1. osnovna škola Petrinja, Osnovna škola Glina, Osnovna škola Gvozd, Vrginmost i Osnovna škola Komarevo). Sve one nalaze se na području posebne državne skrbi, gdje je programska problematika, uslijed složene socio – ekonomske strukture, izuzetno osjetljiva. Izazov je time bio veći, a naša motivacija jača; Temeljito smo se pripremili i krenuli.

Kao prvu novost, uveli smo konzultacijske prezentacije za razrednike u kojima smo pojasnili smisao našeg projekta te ih zamolili da svoje učenike putem školskih satova građanskog odgoja pripreme za sudjelovanje u samoj igri.

Rezultat je bio više nego zadovoljavajući; Uz veliku motivaciju, svi sudionici, osim mudrog pristupa osnovnom, poznatom konceptu ove popularne igre, pokazali su i zavidnu razinu znanja iz područja tolerancije kao i vještinu i umijeće pri savladavanju malih sportskih i glazbenih zadataka.

Svaka igra u svakoj školi bila je tako na svoj način zanimljiva, drugačija, napeta... Posebno je lijepo bilo vidjeti vatreno, sportsko navijanje, u kojem se nisu štedjela grla, tako da je atmosfera često podsjećala na važne sportske utakmice :)

Naravno, svaka je igra imala i svoje pobjednike – u duhu tematike projekta, nećemo ih ovdje nabrajati, nego ćemo zajednički čestitati svima - natjecateljima svih boja i uzrasta, svim učiteljima i djelatnicima škola u kojima smo se igrali te na kraju i cjelokupnoj logističkoj podršci Udruge (voditeljima, volonterima, vozačima, tehničarima) koja je pomogla da se ovaj projekt realizira glatko i profesionalno.

Eto. Osim što smo se dobro zabavili i ponešto novo naučili, uvjereni smo da smo nakon zajedničkog druženja u ovom projektu svi zajedno i mrvicu tolerantniji.

Još jednom, svima hvala!

-------

Projekt Čovječe ne ljuti se - uživo! (jesen 2015.) novčano su potpomogli Ured za ljudska prava i prava nacionalnih manjina Vlade RH i Grad Sisak.

Kontakt

NOVI SVIJET
udruga za djecu i mlade

Trg grada Heidenheima 1
44000 Sisak, Hrvatska

t: 044 536 574

e: info@novi-svijet.hr

Posjetite nas na društvenim mrežama

Impressum

Tekstovi, fotografije, video i audio: Novi svijet
Idejni koncept i oblikovanje: Novi svijet

Svi sadržaji objavljuju se u najboljoj namjeri.
Objavljivač ne odgovara za bilo koji oblik prenošenja ili interpretacije.

web development @ ČuBraD
copyright @ Novi svijet 2024