Opširnije

09.10.2006

Živi život!: VIKEND CRVENE VRPCE

Crvenu vrpcu, poznati simbol borbe protiv AIDS-a proteklog smo vikenda provukli kroz pet gradova Sisačko-moslavačke županije...
VIKEND CRVENE VRPCE
Prva dva dana akcija je održana na glavnom gradskom trgu u Kutini te na popularnoj sisačkoj šetnici, a nedjelja je protekla u cjelodnevnom tematskom izletu kroz tri grada naše županije.
Veseli autobus krenuo je ujutro ispred prostorija Novog svijeta, a prvo zaustavljanje bilo je u Petrinji na Strossmayerovom šetalištu. Dok su naši vrijedni volonteri postavljali crvenu vrpcu i objašnjavali začuđenim prolaznicima o čemu se zapravo radi, a ništa manje vrijedne volonterke anketirale građane s pitanjem: Bojite li se socijalnog kontakta s osobom zaraženom AIDS-om?, u susjednom kafiću odvijala se prava mala drama...:) Atmosferu zbunjenosti i šoka namjerno su stvarali članovi kazališne skupine Srednje škole Viktorovac na čelu s neumornom profesoricom Tanjom Vadla. Ipak, stvar je i ondje brzo razjašnjena, a mladi glumci s maskama na licu pokupili su pljesak i ovacije...
 
Veseli autobus nastavio je put prema krajnjoj točki Sisačko – moslavačke županije – Dvoru. Naravno, cijela priča i tamo je ponovljena, a reakcije su isto tako bile izuzetno pozitivne.
 
Šećer je naravno ostavljen za sam kraj. Posljednje odredište tako je bio, po mnogima najljepši grad Županije, životopisna Hrvatska Kostajnica. Naravno, datum izleta pažljivo je isplaniran i koordiniran s glavnom kostajničkom feštom, nadaleko poznatom Kestenijadom. Mnoštvo ljudi, šarenilo, štandovi, miris pečenih kestena... Ne treba posebno isticati da je i u ovom okruženju naša crvena vrpca, ali i članovi ekspedicije u prepoznatljivim zelenim kapama, izazvala veliku pažnju i simpatije.
 
Na povratku, autobus je malo skrenuo s asfaltne ceste kako bi svi izletnici osjetili draž prirode i u nepreglednim bregovitim šumama kestena svojim rukama prikupili koji kesten.
 
Trodnevna akcija, nedjeljni izlet, priroda, Kestenijada, zabava, druženje, veselje... A ipak, usuđujemo se reći da smo odradili još jedan velik i važan posao. Hvala svima koji su sudjelovali. 

Kontakt

NOVI SVIJET
udruga za djecu i mlade

Trg grada Heidenheima 1
44000 Sisak, Hrvatska

t: 044 536 574

e: info@novi-svijet.hr

Posjetite nas na društvenim mrežama

Impressum

Tekstovi, fotografije, video i audio: Novi svijet
Idejni koncept i oblikovanje: Novi svijet

Svi sadržaji objavljuju se u najboljoj namjeri.
Objavljivač ne odgovara za bilo koji oblik prenošenja ili interpretacije.

web development @ ČuBraD
copyright @ Novi svijet 2024